O excursie minunată în Carpaţii Meridionali din România

Autoguvernarea Românească din Bedeu a organizat o excursie în Munţii Carpaţi din România, în zilele de 21, 22 şi 23 august.
Am pornit la drum cu 33 de persoane, pentru a petrece trei zile de neuitat într-o zonă minunată a României. Călătoria de drum şi cheltuielile de masă au fost asigurate din fondurile Autoguvernării Româneşti locale din Bedeu, iar cheltuielile de cazare au fost plătite de către participanţi.

În prima zi ne-am oprit la Piatra Craiului, Ciucea, Huezin, Târgu Mureş, Sighişoara, Turda, Braşov. Ultima oprire a primei zile a fost la Braşov, unde am fost cazaţi la Hotelul Decebal. În centrul istoric al oraşului am vizitat cea mai veche biserică medievală în stil gotic de pe teritoriul României, Biserica Neagră, care şi-a primit numele în urma incendiului din 1689, în urma căreia zidurile s-au înnegrit. Clopotul din bronz al bisericii are 7300 kg, fiind cel mai mare clopot din spaţiul românesc, iar orga este compusă din aproape 4000 de tuburi şi este cea mai mare orgă funcţională din Europa de Est. Biserica Neagră posedă şi cea mai mare colecţie de covoare orientale din Europa.



Ziua următoare ne-am îndreptat paşii spre cele mai înalte vârfuri ale Carpaţilor, spre Bucegi. De la Sinaia am urcat cu telecabina la 2000 de metri, de unde am avut o privelişte minunată spre Castelul Peleş, am văzut mănăstirea Sinaia şi toată Valea Prahovei. Castelul Peleş este unul dintre principalele monumente istorice ale României. Am ascultat cu mare plăcere informaţiile, poveştile şi întâmplările spuse de ghidul nostru în limba română despre trecutul acestui minunat castel.
În ultima zi a excursiei noastre am plecat spre Castelul Bran, care se află la doar 30 de km de Sinaia. Castelul lui Dracula, cum îl cunoaşte toată lumea, este vizitat anual de peste 450 de mii de turişti. În secolul al XV-lea aceasta a fost locuinţa domnitorului Vlad Ţepeş.


Ultima staţie a călătoriei noastre a fost la Sighişoara, a cărui centru istoric este inclus, din anul 1999, în patrimoniul mondial UNESCO. Cetatea medievală transmite o atmosferă unică. Străduţele înguste, bastioanele impunătoare şi clădirile de sute de ani se amestecă cu bazarurile şi kitsch-urile moderne ale zilele noastre. Cea mai veche clădire din cetate este Casa Vlad Dracul, care azi adăposteşte un restaurant. Am urcat şi noi cele 178 de trepte ale Scării Şcolarilor, pe care au păşit mii de foşti elevi ai şcolii din cetate. Sighişoara este unul dintre cele mai frumoase oraşe medievale din Transilvania.


Valea Prahovei şi Carpaţii Meridionali vor rămâne întipăriţi pe veci în memoria noastră. Am petrecut aici zile minunate, cu toţii am făcut multe fotografii şi înregistrări video, ca să le arătăm şi celor de acasă locurile minunate pe care le are România.

Maria Jurca, Bedeu

Comentarii