Credincioşi uniţi prin rugăciuni şi cântări, la Jula

Credincioşi români din Jula şi împrejurimi de diferite vârste, printre care şi mulţi tineri şi copii, au participat pe 10 septembrie la slujba duminicală din Catedrala „Sf. Nicolae” din Jula. Parohul Teodor Marc şi mama acestuia, Maria Marc, au lansat o invitaţie specială printre credincioşii din oraş pentru a veni duminică la biserică şi de a se întâlni cu fraţi români de dincolo de graniţă, din România.

În cadrul Sfintei Liturghii a avut loc şi o slujbă de pomenire şi rugăciuni la un sfert de secol de la moartea tragică (într-un accident drastic pe 9 septembrie 1991) a celui care a fost Teodor Marc, tata părintelui paroh. Accidentul ce a dus la această tragedie a avut loc în apropiere de Oradea, pe drumul de întoarcere de la Mănăstirea Rohia, unde Teodor Marc cu soţia sa, Maria Marc, au fost într-un pelerinaj cu ocazia sărbătorii Naşterii Maicii Domnului.



Alături de familia Marc, s-au rugat nu doar credincioşii din Ungaria, dar şi prieteni din Arad, în frunte cu preotesele Camelia Angela Jurcuţ, Maria Anoichi şi Florica Vesa. Au cântat la strană din partea Asociaţiei preoteselor singure din Arad: Mihaela Medeea Michnea, Camelia Angela Jurcuţ, Felicia Sima, Minerva Tomşa, Florica Vesa, Maria Anoichi, Mădălina Motorca, Iordana Rad, Raveca Cişmaş şi interpretul de muzică populară Alin Neag.
După slujba de la biserică, toţi credincioşii au fost invitaţi la o agapă în grădina Campingului Marc, unde s-au legat noi prietenii româno-române şi unde tinerii au stat în preajma celor mai în vârstă învăţând de la ei sentimentul de unitate creştină.

A.B.

Comentarii