Artiști români la Festivalul L1danceFest din Budapesta

Asociația L1 organizează în perioada 21–27 septembrie 2017 a 16-a ediție a Festivalului L1danceFest, unul din evenimentele majore ale dansului contemporan din Ungaria. Institutul Cultural Român Budapesta susține participarea artiștilor Carmen Coțofană, Vlad Basalici și Arcadie Rusu la această ediție a festivalului.
Festivalul L1danceFest este structurat în două părți și cuprinde simpozioane și un program showcase, toate programele fiind destinate atât profesioniștilor, cât și publicului curios.

Vlad Basalici va interpreta spectacolul Este ceea ce este / It is what it is în data de 22 septembrie, de la ora 19:00, în Amfiteatrul Universității Central Europene (CEU, Nádor u. 15, 1051, Budapesta).
Carmen Coțofană va fi solista spectacolului care se va juca, în premieră, în cadrul programului Showcase. Spectacolul intitulat statusM2017-18 este regizat de Ladjánszki Márta și va avea loc marți, 26 septembrie, la Teatrul MU Színház (Kőrössy J. u. 17, 1117, Budapesta) de la ora 19.30.
Arcadie Rusu, director al Centrului Independent Coregrafic LINOTIP, va ține un workshop de dans contemporan. Workshopul va avea loc la Casa Jurányi (1027 Budapesta, Str Jurányi nr. 1).

Programele din cadrul festivalului vor avea loc în mai multe locații, printre care: Teatrul MU, Galeria MAMŰ, CEU, Bakelit MAC, Studioul de dans ZéróPlusz, Fundația Műhely, RS9+ Vallai Kert, Casa Jurányi. Intrarea în cadrul simpozioanelor și workshopurilor este gratuită, pe bază de înregistrare prealabilă. Bilete pentru spectacole se pot procura la fața locului sau online de pe paginile locațiilor.

Comentarii