Şedinţă extraordinară la AŢRU

Adunarea generală a Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria (ATRU) s-a întrunit în şedinţă extraordinară pe 24 aprilie pentru a decide asupra atribuirii pentru primăriile locale a două terenuri aparţinătoare AŢRU de la Bătania şi Chitighaz.
Pe cele două terenuri cumpărate recent de către AŢRU, pentru şcoala din Bătania, respectiv cea din Chitighaz, se doreşte să se construiască câte o sală de sport pentru fiecare instituţie de învăţământ şi câteva săli pentru laborator de chimie, fizică, biologie, etc. Pentru ca AŢRU să poată înainta dosarele de concurs EFOP-4.1.5-16 în scopul dezvoltării infrastructurii la aceste două şcoli a fost nevoie ca deputaţii să ia decizia de a preda gratuit acele terenuri în custodia primăriilor locale, aceasta fiind o cerinţă la concurs. Preşedintele AŢRU, Tiberiu Juhász a spus că în cazul în care nu va reuşi concursul, Autoguvernarea pe Ţară îşi poate revendica oricând dreptul la proprietatea imobiliului.
Astfel, la şedinţa extraordinară, deputaţii au votat în unanimitate pentru fi predate cele două imobile primăriilor din Bătania şi Chitighaz, urmând ca în zilele următoare să decidă şi consiliile locale pe acest subiect.

A.B.

Comentarii