Sfințirea cabinetului de religie de la Școala Generală din Micherechi

Sâmbătă, 26 noiembrie, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreună cu pr. Ioan Bun, parohul bisericii din Micherechi şi pr. Visarion Tuderici, profesor de religie, au sfinţit noul cabinet de religie de la Școala Generală din Micherechi. Cabinetul a fost amenajat în perioada acestui an de curs, de către Părintele Visarion Tuderici, profesorul de religie, cu sprijinul şcolii, al parohiei, al Primăriei din Micherechi, al elevilor care frecventează orele de religie și al unor credincioși din această localitate.
Acesta a fost dotat cu icoane, planșe cu diverse sfaturi și învățături biblice, cu mânăstiri și locuri importante din viața Bisericilor Ortodoxe Autocefale Surori, dar și cu momente inedite petrecute împreună cu elevii de la orele de religie, în tabere și pelerinaje făcute în România.



La sfințirea cabinetului au fost prezenți cadre didactice, o parte dintre elevi și credincioșii care au ajutat la amenajarea lui, iar la final, Preasfințitul Părinte Siluan le-a vorbit acestora despre importanța deosebită pe care o are un astfel de spațiu educațional, în crearea unui mediu propice pentru însușirea noțiunilor fundamentale ale învățăturii de credință ortodoxă și pentru apropierea elevilor de Bunul Dumnezeu, care constituie unul dintre bunurile cele mai de preț pentru omul modern, atât de asaltat de ateism și de provocările societății de consum.

La Școala Generală din Micherechi învață astăzi un număr de 113 elevi, sub îndrumarea a 13 cadre didactice, iar la orele de religie ortodoxă iau parte 33 de elevi, împărțiți în 6 grupe. Aceste ore sunt predate de 4 ani de Părintele Visarion Tuderici, care face câte o oră cu fiecare clasă și vine de 3 ori pe săptămână la şcoala din Micherechi. Ca rod concret al orelor de religie este și faptul că duminicile și în sărbători, câte un grup dintre acești elevi participă la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica parohială de pr. Ioan Bun și rostesc împreună „Crezul” și „Tatăl nostru”, familiarizându-se astfel cu viața liturgică duminicală și cu valoarea credinței în viețile și sufletele lor, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Comentarii