Ştiri pe scurt...

Lórév
Institutul de Cercetare şi Dezvoltare al Învăţământului din Budapesta organizează pe 30 septembrie o zi metodică pentru educatoarele de naţionalitate din Ungaria. Locul desfăşurării va fi Şcoala Generală şi Grădiniţa sârbească din Lórév. Din partea românilor, la eveniment vor participa educatoare de la grădiniţa din Micherechi, Jula, Chitighaz şi Bătania.

Otlaca-Pustă
Vineri, 4 octombrie, cu începere de la ora 10.00, Casa de Cultură din Otlaca-Pustă va găzdui cea de a IV-a ediţie a Concursului de poveşti “Mihai Purdi”, organizat de Asociaţia “Mihai Purdi” în colaborare cu Autoguvernarea Românească din Otlaca-Pustă. Dând nuanţă manifestării, concursul va cuprinde şi anul acesta poveşti ale povestitorilor Vasile Gurzău din Micherechi şi Teodor Şimonca din Chitighaz şi ale povestitorului otlăcan, Mihai Purdi, iar pentru că organizatorii doresc să evoce şi creaţia poetei Ana Crişan, româncă, originară din localitate, copiii care sunt mai talentaţi la recitat se pot prezenta la concurs şi cu câte o poezie. În aceeaşi zi, tot la Otlaca va avea loc şi întâlnirea pedagogilor pensionari din comunitatea românească din Ungaria.

Jula
Direcţiunea grădiniţei din Oraşul Mare Românesc din Jula organizează pe 9 octombrie „Ziua toamnei”. În curtea grădiniţei, copiii vor prezenta cântece şi poezii de toamnă, vor gusta din bunătăţile de toamnă şi se vor distra împreună.

Jula
După 25 de ani, absolvenţii Liceului „N. Bălcescu” din Jula, promoţia 1984–88, se vor reîntâlni pe 12 octombrie în fosta lor instituţie. Absolvenţii anului 1988 se vor întâlni în fosta sală de studii, la ora 14.00, cu diriginta Elena Gaál Condoroş şi alţi foşti profesori de-ai lor, după care va urma o cină comună şi o seară cu amintiri.

Chitighaz
Credincioşii baptişti din Chitighaz vor veni cu mulţumire înaintea Domnului, pe 13 octombrie. În această duminică, Biserica baptistă din localitate îi va mulţumi lui Dumnezeu pentru roadele pământului, pentru binecuvântările spirituale şi trupeşti, pentru încercări şi dragostea Sa. Serviciul divin de dimineaţă va fi la ora 10.00, iar după-masă de la ora 15.00 va fi ziua de mulţumire, unde vor avea ca oaspeţi un cor din Arad.

Comentarii