Ştiri scurte…

Micherechi
În zilele de 27–29 martie, elevii şcolii generale au luat parte la diferite activităţi comune care au avut ca temă Sfintele Sărbători Pascale. După orele de studiu au vopsit ouă, au confecţionat decoraţiuni pentru masa de Paşte şi au avut mai multe concursuri, printre care s-a enumerat şi concursul de scriere a unei poezioare de Paşti în limbile română şi maghiară.

Seghedin
ICR Budapesta continuă seria concertelor de jazz de succes din anii trecuţi. Concertele din luna martie aduc în prim plan tânăra generaţie de muzicieni români de jazz, alături de doi importanţi reprezentanţi din România, Toma Dimitriu (pian) şi Michael Acker (contrabas) urcând pe scenă Siim Aimla (saxofon tenor) din Estonia şi András Mohay (tobe) din Ungaria. Concertul va avea loc în seara de 30 martie, de la ora 19.00, la Grand Cafe & Cinema Seghedin, str. Deák Ferenc, nr.18.

Chitighaz
Casa de Cultură „Táncsics Mihály” din Chitighaz iniţiază începând cu această lună cursuri de limba română pentru cei care doresc să însuşească limba română. Primul curs va avea loc la casa de cultură pe 30 martie, cu începere de la ora 18.00. Profesorul care va preda este Attila Aracs, profesorul şcolii generale din Chitighaz.

Micherechi
La acest sfârşit de săptămână, pe 30–31 martie, la Biserica Penticostală Betel din Micherechi vor avea loc seri speciale de evanghelizare. În prima seară va sluji pastorul Ghiţă Paşca din Oradea, iar în a doua seară va vesti Evanghelia pastorul Ioan Bogdan de la Biserica Tabor din Oradea. Serviciile de evanghelizare vor începe de la ora 18.00.

Cenadul Unguresc
Conducerea autoguvernării româneşti şi a celei sârbeşti din localitate organizează în ziua de 12 mai o excursie la Belgrad, în Serbia. Datorită bunei colaborări dintre românii şi sârbii din Cenadul Unguresc se organizează în fiecare an diferite programe comune. Anul trecut au participat împreună la o excursie în Munţii Bihorului, în România, iar anul acesta vor vizita Cetatea Belgradului, Catedrala Sfântul Sava şi Muzeul de Istorie din Belgrad.

Comentarii