Ştiri scurte…

Seghedin
Francofonia 2012 va fi sărbătorită la Seghedin print-un concert de deschidere, în organizarea ICR Seghedin. Evenimentul va avea loc în seara zilei de 19 martie, cu începere de la ora 20.00, la Grand Café Seghedin.

Apateu
Şcoala generală din Apateu, în colaborare cu Centrul de Documentare şi Informare şi cu Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria organizează pe 24 martie cea de-a XIII-a ediţie a concursului pe ţară de poezie românească „Mihai Eminescu”. Concursul va avea loc la Căminul cultural din localitate cu începere de la ora 9.00.

Chitighaz
Căminul Cultural „Táncsics Mihály” din Chitighaz găzduieşte la începutul lunii aprilie două expoziţii de primăvară. Expoziţia naţională de arte plastice şi arte decorative intitulată „Amator Artium” va avea vernisajul pe 1 aprilie. O altă expoziţie va fi deschisă pe 4 aprilie, la care publicul este invitat să descopere primăvara în reuşitele fotografii expuse.

Micherechi
Înscrierea viitorilor elevi de clasa întâi se va face în perioada 2–6 aprilie la secretariatul şcolii generale din localitate. Pentru înscrierea copiilor la şcoală părinţii au nevoie de certificatul de naştere şi certificatul medical al copilului.

Budapesta
În cadrul Festivalului de Primăvară, ICR Budapesta aduce anul acesta două prezenţe de mare strălucire artistică: un concert de pian cu Mihaela Ursuleasa, pe 18 martie, la Cinematograful Naţional Uránia şi spectacolul de teatru D’ale carnavalului de I.L. Caragiale în regia lui Silviu Purcărete, în 23 şi 24 martie, ora 19:00 la Teatrul Naţional din Budapesta, pentru a marca centenarul dispariţiei marelui dramaturg, împreună cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. După prima reprezentare de pe 23 martie în foaierul teatrului va avea loc o întâlnire cu publicul la care vor participa regizorul Silviu Purcărete, scenograful Dragoş Buhagiar, compozitorul Vasile Şirli şi actorii Constantin Chiriac şi Ofelia Popii. Discuţia va fi moderată de Andrea Tompa, dramaturg.

Comentarii