Ştiri scurte…

Săcal
Duminică, 26 februarie, după Sfânta Liturghie săvârşită de parohul Ionuţ Negrău, la parohia din Săcal a avut loc şedinţa adunării parohiale. La întâlnire s-au adunat peste 30 de credincioşi pentru a discuta despre posibilitatea şi demersurile necesare înfiinţării unei asociaţii, organizaţie civilă care să vină în sprijinul bisericii ortodoxe româneşti din localitate.

Micherechi
Membrii clubului pensionarilor din localitate se vor întâlni pe 8 martie la centrul de bătrâni. La întâlnire, elevii şcolii generale vor oferi un scurt program de poezii şi cântece cu ocazia Zilei Femeilor. Serbarea va începe la ora 13.00.

Jula
Şcoala generală „N. Bălcescu” din Jula organizează, pe 13 martie, ziua porţilor deschise. Între orele 9–12, viitorii şcolari împreună cu părinţii lor vor avea posibilitatea să intre la ore şi să cunoască programa de învăţământ a acestei instituţii.

Bihor
Conform informaţiilor primite de la preotul Cosmin Pop, parohul a patru biserici din Bihorul unguresc, în luna martie orarul slujbelor la parohiile pe care le administrează este următorul: Duminică, 4 martie, va sluji în biserica din Jaca. Pe 11 martie va săvârşi Sfânta Liturghie la biserica din Peterd, iar în următoarea duminică, pe 18 martie, la biserica din Darvaş. De sărbătoarea Bunei Vestiri, 25 martie, va sluji în biserica din Jaca. În fiecare duminică slujba începe la ora 9.00.

Seghedin
Se pot face deja înscrierile pentru examenul ORIGO la limba română. Termenul de înscriere este 12 martie 2012. Examenul oral se va desfăşura în ziua de 14 aprilie, iar cel în scris între 13–20 aprilie. Acestea au loc la Lectoratul de Limbi Străine al Universităţii din Seghedin, piaţa Honvéd, nr. 6. Mai multe informaţii: www.lingo.u-szeged.hu.

Budapesta
Pe 23 martie, alături de un stand cu materiale promoţionale, ca şi celelalte ţări invitate, ICR Budapesta va participa la „Descoperirea lumii Francofone”, găzduită de Complexul Millenaris din Budapesta, cu un concert rock Toulouse Lautrec. Grupul va cânta alături de belgienii Jaune Toujours, după care, în jurul orei 22.00, ambele grupuri vor concerta la Clubul Gödör. Concertul de circa 40 minute va cuprinde piese în franceză, engleză şi română.

Comentarii