ISUS SALVATORUL: Oaspeţi din Baia Mare, la baptiştii din Chitighaz

În data de 18 martie, la Biserica Baptistă din Chitighaz am avut musafiri din Baia Mare, de la Biserica „Biruinţa”. Fraţii au ajuns deja sâmbătă după amiază şi au fost cazaţi la familii ospitaliere din biserica noastră. Iniţial am plănuit evanghelizare, dar am constatat că foarte puţini au venit din sat. Aceasta se poate datora şi faptului că din ce în ce mai puţini oameni înţeleg şi vorbesc limba română la Chitighaz, mai ales româna literară vorbită astăzi în România.

Duminica dimineaţa am început cu rugăciune, fratele Marius Andreicuț din Baia Mare a îndemnat biserica la rugăciune. După îndemnul fratelui şi câteva rugăciuni cu voce tare a câtorva fraţi şi surori, un alt frate din Baia Mare a condus biserica într-o cântare în comun.
După saluturi şi anunţuri a urmat o altă cântare în comun, apoi fraţii din Baia Mare au primit cuvântul şi a avut loc un program de vreo 40 de minute. Fraţii au slujit în diferite formaţii prin cântări şi poezie. Mai mult a cântat formaţia „DRIM Quartet”, dar în câteva cântări au fost acompaniaţi şi de ceilalţi fraţi care au venit din Baia Mare. După o nouă cântare în comun, a avut loc mesajul fratelui pastor Daniel Chereji, care a vestit Cuvântul Domnului pe baza textului din scriptură de la 1 Tesaloniceni 1:1-10, fiind un mesaj adresat bisericii. În predică, fratele Chereji a dat răspuns la întrebarea: cum arată biserica adevărată? Fiind atâtea biserici şi denominaţiuni ne putem întreba, până la urmă, care este cea adevărată.
Pe baza textului citit, fratele a arătat că biserica adevărată este poporul ales de Dumnezeu. Nu clădirea este biserica, ci oamenii chemaţi şi aleşi de Dumnezeu. Însă, la rândul lor, şi oamenii aceştia L-au ales pe Dumnezeu, a fost un moment în viaţa lor când au luat decizia de a-L urma pe El, când au întors spatele lumii, idolilor şi păcatului, când numele de creştin nu mai este doar o formă, ci este ceva real care arată spre o viaţă schimbată. Sunt unele semne prin care ne putem da seama dacă facem parte din biserica adevărată: o viaţă demnă de urmat, fiind pildă pentru oamenii printre care trăim, o viaţă de mărturie despre Domnul Isus prin vorbă şi prin fapte şi o trăire în aşteptarea revenirii Domnului Isus.


După serviciul divin de dimineaţa, am avut parte de o masă bogată şi gustoasă la biserică, pregătită de câţiva fraţi şi surori. Între cele două servicii divine am stat afară în curtea bisericii, bucurându-ne de căldura şi vremea frumoasă de primăvară.
De la ora 15:00 am început serviciul divin de după masă, când am fost împreună pentru un timp mai scurt, unde au slujit tot fraţii din Baia Mare. De data aceasta, mesajul a fost mai mult despre şi pentru familie. Am avut parte de o zi binecuvântată şi înălţătoare.
Mulţumim fraţilor din Baia Mare pentru efortul şi jertfa lor de a sluji printre fraţii din Ungaria. Domnul să le răsplătească din belşug.
Pastor Csaba Borzási

Comentarii