Succesul tinerilor din Micherechi, la Beiuş

La sfârşitul lunii mai, la Beiuş a avut loc ediţia a II-a a Festivalului „Obiceiuri şi tradiţii populare româneşti”. Organizatorul a fost Inspectoratul Şcolar a Judeţului Bihor, Primăria Municipiului Beiuş şi Şcoala cu clasele I–VIII „N. Popoviciu” din Beiuş.
Manifestarea a început cu primirea invitaţilor la şcoala generală, vizitarea muzeului de etnografie a şcolii, urmat de parada portului popular pe străzile şi centrul municipiului până la sala de spectacole.

Au participat peste 250 de tineri şi elevi, 10 ansambluri ale şcolilor din municipiul Beiuş, zona folclorică a Beiuşului, Oradea, Ştei, Vadu Crişului, precum şi ansamblul folcloric din Micherechi, coordonaţi de profesorii Gheorghe Netea şi Zoltán Ruja.
S-au bucurat de succes deosebit şi aplauzele spectatorilor membrii ansamblului din Micherechi, păstrători ai dansurilor tradiţionale româneşti din zona lor.
La sfârşitul festivalului, domnul primar al municipiului Adrian Domocoş a felicitat şi a salutat toţi participanţii festivalului, iar doamna director a Şcolii cu clasele I–VIII „N. Popoviciu” din Beiuş, profesoara Adina Cioloş, a înmânat diplome de participare conducătorilor ansamblurilor prezente. Cele două oficialităţi au remarcat în discursurile lor buna pregătire la festival, salutând în mod deosebit prezenţa fraţilor români din Micherechi.
Ioan Miklós
director adjunct, Şcoala cu clasele I–VIII „N. Popoviciu”, Beiuş

Comentarii