Ştiri… pe scurt

Micherechi
Primăria din Micherechi a câştigat recent un proiect european pentru infrastructură în domeniul informaticii. Proiectul dispune de 9 milioane de forinţi din care se va cumpăra aparatură nouă pentru laboratorul de informatică şi table interactive la şcoala generală din localitate.

Chitighaz
Deoarece organizatorii concursului de poveşti de la Bichişciaba au informat în mod derutant despre rezultatele întrecerii şcolarilor români, s-a strecurat şi în revista noastră o greşeală. Corect este că Vasile Kókai-Szabó din Chitighaz a luat locul întâi şi nu premiul special al juriului, cum greşit a apărut. Îl felicităm şi pe această cale.

Bichiş
Vineri, pe 3 iunie, se încheie cursul de limba română din oraşul Bichiş, organizat de către autoguvernarea românească din oraş. La cursurile săptămânale au învăţat limba română 8 tineri bichişeni, profesoara lor fiind Florica Santău, de la Liceul „N. Bălcescu” din Jula.

Cenadul Unguresc
Sâmbătă, 4 iunie, biserica ortodoxă română „Înălţarea Domnului” din Cenadul Unguresc îşi va sărbători hramul. Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de Preasfinţitul Siluan, episcopul românilor din Ungaria şi Preasfinţitul Lucian, episcopul Caransebeşului va începere la ora 9.30. Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de grupul „Katharsis” al Episcopiei din Caransebeş.

Bichiş
După ce s-a cheltuit o sută de milioane de forinţi pentru restaurare şi a îndeplinit de multe ori şi funcţia de discotecă, vechea sinagogă din Bichiş îşi deschide porţile pe 4 iunie, îndeplinind de această dată funcţia de Casă a Pălincii din Bichiş. Cu ocazia manifestărilor din această zi, pe 4 iunie, între orele 13.00–19.00, va fi deschisă în faţa vizitatorilor şi biserica ortodoxă română din Bichiş, aflată în centrul oraşului.

Micherechi
Casa de cultură găzduieşte pe 5 iunie, duminică, la prânz, o serbare în cinstea pedagogilor, consilierilor şi funcţionarilor publici. La manifestarea organizată de primărie, copiii de la şcoala generală vor oferi sărbătoriţilor un program cultural.

Comentarii