Orfanii din Salonta, pentru a doua oară la Micherechi

De Ziua Copilului, pe 5 iunie, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Micherechi a organizat a doua ediţie a zilei speciale pentru a întâmpina copiii de la Orfelinatul din Salonta. Dimineaţa la ora opt cei o sută de copiii orfani cuprinşi între vârsta de 5–18 ani au fost primiţi cu drag în curtea şcolii generale de către profesori, familii inimoase şi membri ai gărzii civile, după care au luat parte la slujba ortodoxă săvârşită de către părintele paroh Ioan Bun şi părintele Teodor Vid.

În cadrul programului, copiii au jucat fotbal, s-au plimbat cu căruţa prin sat, au sărit pe trambulină. La ora 12.00 a fost servit prânzul pregătit de către organizatori. După servirea mesei, trei copii au fost felicitaţi de ziua lor cu cântec şi tort. Apoi, cofetarul Ioan Boca le-a oferit fiecăruia o îngheţată. Programul zilei de după-masă a continuat în parcul din centrul satului, unde copiii au fost încurajaţi să urce în maşina de pompieri şi să pornească sirena, dar li s-a explicat de către specialişti şi cum se porneşte apa. Bucuria a fost mare în rândul copiilor, care nu mai voiau să părăsească maşina pentru a lăsa locul altor curioşi. De asemenea, focul de tabără din seara zilei de duminică a fost un moment plin de emoţie pentru orfanii din Salonta, după care s-au întors cu multe clipe de neuitat spre „casa” lor.
Organizatorul Robert Ruja ne-a spus că pentru realizarea acestei zile au contribuit mulţi întreprinzători din sat, al căror ajutor a fost foarte bine-venit şi bine-primit: „Foarte mult ne-au ajutat membrii adunării Oastei Domnului din Micherechi, care au făcut o colectă de 40.000 de forinţi pentru copiii orfani. Primăria ne-a dat 30 de kilograme de carne, aluat şi condimente. De asemenea, am fost ajutaţi în mod considerabil de către întreprinzătorii din sat, cu suc, legume, dulciuri pentru copii. În jur de treizeci de adulţi au fost alături de aceşti copii, mulţi dintre ei fiind pentru a doua oară la Micherechi. Atunci, când noi am visat la ziua aceasta, am ştiut că facem o mare şi adevărată pomană cu aceşti copii”, ne-a mărturisit tânărul Robert Ruja, care s-a destăinuit că şi la anul plănuiesc un asemenea ajutor pentru copiii nimănui de la Orfelinatul din Salonta.
Ana Cioca

Comentarii